Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΟΓΩΝ ΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ



"That's one small step for man, one giant leap for mankind." 
Νηλ Αμστρονγκ


Αυτή η μικρή πρόταση με τόση μεγάλη σημασία για αιώνες συνεχίζει να μας κυριεύει για ένα ταξίδι που κάνουμε  προς το άγνωστο ή και γνωστό σύμπαν...
Τίποτα δεν θα είναι όπως γνωρίζαμε όταν τελικά μάθουμε ολοκληρωτικά το σύμπαν...

 'Ολη η ιστορία δεν ξεκίνησε από το μικρό μας ανθρώπινο βήμα πάνω στο φεγγάρι αλλά από πολύ πολύ παλιά....
Για να μην ξεχνιόμαστε πρώτοι που ασχολήθηκαν με την αστρονομία ήταν οι Έλληνες... 
Ένας από τους πολλούς αρχαίους φιλόσοφους που μίλησε για το ταξίδι στο διάστημα ήταν και ο Λουκιανός ...


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ (μεταφρασμένο κείμενο)




"5. Ξεκίνησα λοιπόν κάποτε με ένα καράβι από τις Ηράκλειες Στήλες, μπήκα στο
δυτικό ωκεανό κι αρμένιζα με ευνοΪκό άνεμο. Αιτία και σκοπός του ταξιδιού μου ήταν η περιέργεια και η επιθυμία να γνωρίσω καινούρια πράγματα ήθελα ακόμη να μάθω που τελειώνει ο Ωκεανός και τι άνθρωποι κατοικούσαν πέρα από αυτόν .(επίπεδη Γη)
Γι'αυτό έβαλα μέσα στο καράβι πάρα πολλά τρόφιμα, το γέμισα με μπόλικο νερό και ξεσήκωσα πενήντα συνομιλήκους μου που είχαν τα ίδια μυαλά με εμένα προμηθεύτηκα πολλά όπλα ,πήρα το καλύτερο καπετάνιο που τον κατάφερα με μεγάλο μισθό και τέλος ενίσχυσα το πλοίο , ένα ελαφρύ καράβι , για μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι ."

Σ
ΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 

(ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)



"11. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και πιο πέρα ,συναντήσαμε όμως τους Ιππόγυπους, όπως τους λένε εκεί , και μας έπιασαν . Οι Ιππόγυποι είναι άνθρωποι που καβαλικεύουν μεγάλους γύπες και που χρησιμοποιούν τα όρνια για άλογα. Οι γύπες πάλι είναι πελώριοι και τις πιο πολλές φορές έχουν τρία κεφάλια . Το πόσο μεγάλοι είναι θα μπορούσε να το καταλάβει κανείς από τούτο : έχουν φτερούγες που η καθεμία είναι πιο μακριά και πιο χοντρή από το κατάρτι μεγάλου φορτηγού πλοίου."


"13. Τα Λαχανόφτερα είναι και αυτά τεράστια όρνια που αντί για φτέρωμα έχουν σ'όλο τους το σώμα πολύ πυκνά λάχανα, ενώ οι μακριές φτερούγες τους μοιάζουν πιο πολύ με μαρουλόφυλλα ."


"13.Οι Ψυλλοτοξότες ιππεύουν μεγάλους ψύλλους ,από τους οποίους έχουν πάρει και το όνομα ,ψύλλους μεγάλους όσους δώδεκα ελέφαντες . Οι Ανεμόδρομοι πάλι είναι πεζοί που ωστόσο πετούν στον αέρα χωρίς φτερά,με τον ακόλουθο τρόπο. Φορούν χιτώνες μακριούς ως τα πόδια που τους φουσκώνει ο αέρας σαν καραβόπανα και τους σπρώχνει όπως τα πλοία . Αυτούς συνήθως τους χρησιμοποιούν στις μάχες για πελταστές . Διαδινόταν πως θα έρχονταν και από τα αστέρια,που είναι πάνω απ'τη Καππαδοκία ,πέντε χιλιάδες Ιππογέρανοι."

"23.Οι κάτοικοι της Σελήνης θεωρούν κάποιον ωραίο ,αν είναι φαλακρός και δεν έχει μαλλιά.Τους μαλλιαρούς τους σιχαίνονται. Αντίθετα στα αστέρια που λέγονται Κομήτες όμορφους θεωρούν τους μακρυμάλληδες. Στη Σελήνη βρίσκονταν μερικοί που μας ιστορούσαν για εκείνα τα μέρη. Ακόμα οι κάτοικοι της Σελήνης βγάζουν και γένια λίγο πάνω από τα γόνατα.Νύχια δεν έχουν στα πόδια και είναι όλοι τους μονοδάχτυλοι. Πάνω στους γλουτούς τους φυτρώνει ένα μακρύ σαν ουρά λάχανο, που είναι πάντα πράσινο και δε σπάει , όταν ξαπλώνουν ανάσκελα .

24.Από τη μύτη τους , όταν την φυσούν ,βγάζουν δυνατό μέλι. Όταν πάλι δουλεύουν ή γυμνάζονται , ολόκληρο το κορμί τους ιδρώνει γάλα , από το οποίο μπορεί κανείς και τυρί να πήξει ,αν στάξει μέσα του λίγο από το μέλι. 


Στον ίδιο στίχο λίγο πιο κάτω : Την κοιλιά τους την έχουν για σακούλα , όπου βγάζουν ό,τι χρειάζονται , γιατί μπορούν να την ανοίγουν και να την ξανακλείνουν. Μου φαίνεται πώς μέσα της δεν υπάρχουν καθόλου έντερα, ή, για να πω καλύτερα , υπάρχει τούτο μόνο : ένα πυκνό και δασύ τρίχωμα , ώστε και τα νεογέννητα , όταν κάνει κρύο , να κρύβονται σ'αυτή."

"25. Τα μάτια τους είναι κινητά και όποιος θέλει τα βγάζει και τα φυλάει ώσπου να ξαναχρειαστεί να δει . Τότε τα βάζει και βλέπει . Πολλοί , όταν χάσουν τα δικά τους , δανείζονται από άλλους και βλέπουν. Άλλοι πάλι έχουν πολλά ζευγάρια μάτια φυλαγμένα - οι πλούσιοι. Τα αυτιά τους είναι φύλλα από πλατάνια , εκτός από τους Δενδρίτες που τα έχουν ξύλινα."



ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 
(ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)


"30.Τα ξημερώματα της τρίτης είδαμε κατά την Ανατολή θηρία και πολλά άλλα κήτη , προπαντός όμως ένα που ξεχώριζε από όλα και ήταν μεγάλο ίσαμε χίλια πεντακόσια στάδια. Έτρεχε καταπάνω μας με ανοιχτό το στόμα ταράζοντας από μακριά τη θάλασσα . Ήταν περιλουσμένο με αφρό και μας έδειχνε τα δόντια του , όλα σουβλερά , όπως τα παλούκια , και άσπρα σαν να ήταν από ελεφαντόδοντο . Εμείς αποχαιρετιστήκαμε για τελευταία φορά , αγκαλιαστήκαμε και περιμέναμε . Και αυτό , που είχε φτάσει κοντά , μας ρούφηξε και μας κατάπιε μαζί με το καράβι . Δεν πρόλαβε ωστόσο να μας κομματιάσει με τα δόντια του , επειδή το πλοίο , ανάμεσα από τα ανοίγματά τους , γλίστρησε στην κοιλιά του . ( περιγραφή σκουληκότρυπας, μαύρης τρύπας )"

"31. Όταν βρεθήκαμε μέσα , στην αρχή ήταν σκοτάδι και δε διακρίναμε τίποτα ύστερα όμως άνοιξε το στόμα του και είδαμε ένα μεγάλο κοίλωμα , πλατύ πέρα για πέρα και βαθύ , αρκετό για να χωρέσει μια πολυάνθρωπη πόλη. (ή περιγράφει πλανήτη κούφιο στο εσωτερικό όπως λένε ότι είναι η Σελήνη)"

Για την τότε εποχή όσο ψέμα και να ήταν τα όσα έλεγε διαπιστώνουμε με σημερινά κείμενα από επιστήμονες  και ερευνητές ότι είναι λεπτομερής περιγραφή του Σύμπαντος !! 
Κτίσματα που έχουν βρεθεί στη Σελήνη ή και στον Άρη δείχνουν ότι υπήρχαν όντα που κατοικούσαν αυτούς τους πλανήτες - φυσικούς δορυφόρους απλά δεν τα κατάφεραν λόγω κάποιας κλιματικής αλλαγής επάνω τους . Ας αναφερθούμε και σε άλλα στοιχεία .

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ"

" Το 1994 παρακολούθησα μια βιντεοταινία με τίτλο Mars-Moon Connection , στην οποία ο ερευνητής  Ρίτσαρντ Χόγκλαντ ( Richard Hoagland) συσχέτιζε ευρήματα στον Άρη με ευρήματα στη Σελήνη. Εξέταζε διαδοχικά μια περιοχή στο μέσον του σεληνιακού δίσκου, όπως φαίνεται από τη Γη. Η περιοχή αυτή λέγεται Κεντρικός Κόλπος (Sinus Medii) . Παρουσίαζε επίσης τον κρατήρα Ουκέρτ (Ukert) ως τεχνητά διασκευασμένο εξαιτίας του γεωμετρικού του σχήματος . Και πράγματι   φαίνεται να είναι ένα ισόπλευρο τρίγωνο με ελαφρά καμπυλωμένες πλευρές .

   
Επίσης σε απόσταση τριών χιλιομέτρων εμφανιζόταν ένας "στύλος" , ύψους περίπου ενάμισι χιλιομέτρου πάνω από την επιφάνεια της Σελήνης ο οποίος δεν είναι δυνατον να  δικαιολογηθεί γεωμετρικά .


Σύμφωνα με τον Χόγκλαντ πρόκειται για απομεινάρι κάποιας τεχνικής κατασκευής ,φτιαγμένης από κάποιο υλικό που μοιάζει με  γυαλί . Δίπλα στο Ουκέρτ  εντόπισε μια σχαροειδή περιοχή που μοιάζει με ισοπεδωμένη πόλη , όπως φαίνεται από ψηλά , καθώς και τα υπολείμματα  ενός κρυστάλλινου θόλου που την κάλυπτε , ώστε να φιλοξενεί συνθήκες ζωής . Επίσης στην ίδια περιοχή βρίσκεται ένας αινιγματικός πύργος ύψους 8 χιλιομέτρων από κρύσταλλο , ο οποίος διακρίνεται σε διάφορες φωτογραφίες , μεταξύ των οποίων και αυτή του ρώσικου Zond 3 από το 1965."

Λίγες αναφορές και για τα κτίσματα στον Άρη  από το βιβλίο "ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ" 

"Η ανάλυση των φωτογραφιών της επιφάνειας του πλανήτη διήρκεσε χρόνια. Σύντομα μερικοί εντεταλμένοι και μη ερευνητές εντόπισαν κάποιους παράξενους σχηματισμούς στην περιοχή "Κυδωνία" του Άρη . Ένα βουνό διαστάσεων 3x2,5 χιλιομέτρων περίπου και ύψους 300 μέτρων , που μοιάζει με ανθρώπινο πρόσωπο. Όχι με τη βοήθεια της φαντασίας ,αλλά που πραγματικά πρόκειται για ένα τεράστιο "γλυπτό"."


" Βλέπουμε ,λοιπόν, πως οι ενδείξεις για το κοντινό παρελθόν του Άρη συνηγορούν στο ότι είχε ζωή και πολιτισμό . Εξάλλου ήδη από το 1971 και τις φωτογραφίες του Μάρινερ 9 , φάνηκε πως υπήρξε πολύ νερό στον πλανήτη . Και όχι μόνον υπήρξε, αλλά άφησε και γιγαντιαία ίχνη ενός κατακλυσμού που θα μπορούσε να σαρώσει οποιονδήποτε πολιτισμό αναπτύχθηκε εκεί . Η ύπαρξη νερού επιβεβαιώθηκε και επαυξήθηκε από τα Βικινγκ. Το νερό , εξάλλου, είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ζωής , όπως την ξέρουμε στη Γη."

Πόσες άλλες αποδείξεις χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε πως και παλιότερα γινόντουσαν ταξίδια στο διάστημα αλλά και ότι υπήρχε ζωή ?! 
Σήμερα φτιάχνονται διαστημικά σκάφη που μπορεί μερικό πλήθος ανθρώπων να κάνει μια " εκδρομή" γύρω από τη Γη αλλά και να φτιαχτούν τουριστικά Θέρετρα σε πλανήτες όπως ο Άρης !! 

Σε ένα ντοκιμαντέρ ο κύριος Μπέζος ιδρυτής της διαδικτιακής πώλησης Amazon ανέφερε ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί η βαριά βιομηχανία στους άλλους πλανήτες ώστε να υπάρχει μακροζωϊα στη Γη . 
Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ με Brian Cox το οποίο ονομάζεται 
"Εξωπραγματικά με τον Μπράιαν Κοξ".


ΠΗΓΗ

Λουκιανού Εκλογές – Μια Αληθινή Ιστορία, Τιμών ή Μισάνθρωπος, Νεκρικοί Διάλογοι, Α ́Γυμνασίου

Εξωγήϊνη Αρχαιολογία Γεώργιος Θ. Κασιματης εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου