Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΩΚΕΑΝΟΣ "ΟΡΙΖΩΝ"


Ο Ωκεανός είναι η αρχαιότερη θαλάσσια θεότητα της ελληνικής μυθολογίας. Εμφανίζεται για πρώτη φορά στα ορφικά ποιήματα μαζί με την Τηθύ. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η Νύχτα και ο Αιθέρας γέννησαν ένα «αργυρόν ωόν» (ασημένιο αυγό), προφανώς, τη σελήνη. Από το αυγό αυτό προέκυψε ο Έρως. Ο Έρως ταξινόμησε τα πάντα και έπλασε το αχανές Χάος ψηλά στον ουρανό και τη γαία (γη) από κάτω. Το Χάος και η Γαία ζευγαρώθηκαν με την συναίνεση του Έρωτα και γέννησαν τον Ωκεανό και τη Τηθύ. Ο Ωκεανός του άρχισε να γεννάει όλα τα ζωντανά πλάσματα της γης, όπως, και όλους τους κατοπινούς θεούς.



Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Ωκεανός ήταν γιος του Ουρανού και της Γαίας, το μεγαλύτερο παιδί τους και ο ισχυρότερος των δώδεκα Τιτάνων και Τιτανίδων. Όλοι τον ζήλευαν για την περίσσια δύναμή του και μονομαχούσαν συχνά για την υπεροχή. Όσες φορές προσπάθησε να βιάσει την θεά Ήρα, ο θεός Δίας την προστάτευε και την έσωζε.
Με την αδερφή και σύζυγό του την Τηθύς έκανε απογόνους όλες τις θεότητες των ποταμών, της θάλασσας και των πηγών – τις Ωκεανίδες. Οι δυο τους ήτανε τόσο καρπεροί, που από την υπερπαραγωγή υδάτινων στοιχείων της φύσης γινόντουσαν πλημμύρες. Έτσι χωρίσανε τελικά και το κακό σταμάτησε.
Ο Ωκεανός και η Τηθύς δεν αναμίχτηκαν στην Τιτανομαχία κατά του Δία, γι' αυτό και ο Δίας τους άφησε ανενόχλητους να κυριαρχούν στο υγρό τους βασίλειο.
Με την άλλη του αδερφή την Θεία  γέννησε τους Κέκροπες.


Ερμηνεία και προέλευση του μύθου





Ο Ωκεανός αποτελούσε την ανθρωπόμορφη, ιδεατή μορφή του υδάτινου κόσμου που περιέβαλε από παντού τη Γαία, ως παμμέγιστος ποταμός χωρίς πηγές αλλά και χωρίς εκβολές. Μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και την απόσυρση των υδάτων οι εμφανιζόμενοι ποταμοί, λίμνες, πηγές κλπ. απετέλεσαν αλληγορικά τα τέκνα του Ωκεανού.
Ως συνέπεια των πρώτων παρατηρήσεων ο Ωκεανός θεωρείτο ένας τεράστιος κύκλος που δίχαζε την ουράνια σφαίρα στο υπεράνω της Γαίας ημισφαίριο και στο υπό αυτής ημισφαίριο, γι' αυτό και ονομαζόταν, επίσης, «ορίζων». Υπό αυτή την αντίληψη, όλοι οι συναφείς μύθοι παρουσίαζαν την ανατολή του Ήλιου της Ηούς, των αστέρων και των αστερισμών να γίνεται από τον Ωκεανό και στη συνέχεια να δύονται, (να βυθίζονται), επίσης, σ' αυτόν. Πέραν δε του Ωκεανού, οι αρχαίοι πίστευαν ότι βρισκόταν ο ζοφερός Άδης.
Έτσι, ο Ωκεανός, όπως και όλες οι άλλες παρατηρούμενες φυσικές δυνάμεις, αναβιβάστηκε στην έννοια του θεού και, μάλιστα, με την έννοια του αρχετυπικού στοιχείου, ως Πατέρας θεών και πραγμάτων. Έτσι, παράλληλα με την αρχική θεϊκή δυάδα Ουρανού και Γαίας, οι αρχαίοι Έλληνες (παρατηρητές) δημιούργησαν τη θεϊκή δυάδα του πατρός Ωκεανού και της μητρός Τηθύος από την ένωση των οποίων, κατά την Θεογονία του Ησιόδου, γεννήθηκαν οι τρισχίλιοι ποτάμιοι θεοί (ποταμοί) και οι τρισχίλιες νύμφες, οι αποκαλούμενες Ωκεανίδες (ιδεατές, ισάριθμες μορφές της ροής των αδελφών τους) των οποίων, εν τέλει, τέκνα ήταν πολλά ανθρώπινα γένη (δηλαδή οι νησιώτες και οι παραποτάμιοι λαοί)

Ο Λουκιανός σύμφωνα με το κείμενο που έγραψε "ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ", που αναφέρεται στο ταξίδι το οποίο έκανε στο διάστημα , ανέφερε ότι ξεκίνησε από τις Ηράκλειες Στήλες μέσω του Ωκεανού = Ορίζων !!

Από μόνος του ο Ωκεανός συμβολίζει το Χάος το οποίο εμπεριέχεται και στο διάστημα !!  Γίνεται αντιληπτό ότι ονομασίες της Γης κατά τη μυθολογία συσχετίζονται με κάποιο τρόπο και με το διάστημα !! Πάμε λίγο ενδότερα !!

Οι Τιτάνες
Παιδιά της Γαίας και του Ουρανού:

Το δοχείο της Ύλης (Γαία) η πιο κατωφερή φύση-όργανο των επτά φύσεων ουρανών του κτιστού κόσμου - ζωντανού συμπαντικού οργανισμού:

  1. Ωκεανός
  2. Τηθύς
  3. Κοίος
  4. Φοίβη
  5. Υπερίων
  6. Θεία
  7. Κρίος
  8. Ιαπετός - ο άνθρωπος δεύτερος θεόςΘέμις
  9. Μνημοσύνη
  10. Κρόνος
  11. Ρέα
Παιδιά του Ιαπετού (ο Ιαπετός με τις δικές του ανθρώπινες ψυχές που ενώθηκε με το πνεύμα της Γαίας) και της Ωκεανίδας Κλυμένης:

  1. Άτλας
  2. Προμηθέας
  3. Επιμηθέας
  4. Μενοίτιος
  5. Παιδιά του Υπερίωνα και της Θείας:
  6. Ήλιος
  7. Σελήνη
  8. Ηώς

Ο Ιαπετός ήταν γιος του Ουρανού και της Γαίας και σύζυγος της Κλυμένης, της κόρης του Ωκεανού ή της Ασίας ή της Αίθρας ή της Θέμιδας η οποία και αναφέρεται ως μητέρα του Προμηθέα. 


Γιοι του υπήρξαν ο Προμηθεύς, ο Άτλαντας, ο Επιμηθέας και ο Μενοίτιος καθώς και άλλοι ακόμη περίφημοι “Ιαπετίδες” όπως ονομάστηκαν. 
Τον Ιαπετό αναφέρουν ήδη ο Όμηρος και ο Ησίοδος ως κυβερνήτη των Τιτάνων και του κόσμου πριν την επικράτηση του Δία και ότι ακόμα σε ορισμένες περιοχές τον αναγνώριζαν ως «δημιουργό» των ανθρώπων, ακόμη και μετά την επικράτηση του Δία όπως στη Κνωσό, στην Αρκαδία, Κιλικία και αλλαχού. 
Τον Ουρανό  συνολικά συγκροτούν 12+12 ουράνια τάγματα(7+5@7+5) 12 Τιτάνες-6+6 Άρρενα-+Θήλεα .
Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΣΕΝΙΟΚΟΘΗΛΥΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΔΙΧΩΣ ΦΥΛΟ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΔΙΑ-ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΔΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΘΝΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ!! ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΛΛΛΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Ο Ιαπετός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου και το ενδέκατο μεγαλύτερο φεγγάρι στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτό, φίλοι μου, σήμερα πρέπει να είναι το πιο συναρπαστικό φεγγάρι που θα βρείτε σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.


Θεωρείται το φεγγάρι yin-yang του Κρόνου, λόγω της απίστευτης διχρωμίας του που είναι 50/50. Η μία πλευρά του φεγγαριού, που ονομάζεται Cassini Regio, είναι μια σκοτεινή περιοχή και έχει ανακλαστικότητα σαν την άσφαλτο. Η άλλη πλευρά,η Roncevaux Terra είναι λευκή σαν χιόνι.
Αλλά το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του φεγγαριού που έχει φέρει σε αμηχανία τους επιστήμονες είναι μια παράξενη κορυφογραμμή που έχει το διπλάσιο ύψος του Έβερεστ καθώς και αρκετοί κύκλοι στη μέση του Ιαπετού. Δεν υπάρχουν βιώσιμα γεωλογικά μοντέλα που να εξηγούν τα 12 μίλια πλάτους, 12 μίλια ύψους και 800 μίλια μήκους αυτού του ορεινού τείχους. Λένε ότι αν βρισκόμασταν κοντά σε αυτό το απίστευτο τερατούργημα, ο όγκος του θα έπιανε το μισό του ουρανού. Αυτό είναι το μόνο μέρος στο ηλιακό μας σύστημα που έχει ανακαλυφθεί μια κορυφογραμμή όπως αυτή. 
Εάν το σκεφτείτε, ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης στον κόσμο είναι το Burj Dubai με το εντυπωσιακό ύψος των 2.789 ποδιών. Τώρα με τη βαρυτική έλξη του Ιαπετού που είναι μόνο 1/40ο από εκείνη της Γης, ένας παρόμοιος ουρανοξύστης χτισμένος πάνω στον Ιαπετό θα μπορούσε να φθάσει τα 15 μίλια.Αν αυτή η τεράστια κορυφογραμμή είναι τεχνητή, με μεγαλύτερη πλευρική στήριξη θα μπορούσε πράγματι φτάσει πολύ ψηλότερα σε ένα τέτοιο αδύναμο πεδίο βαρύτητας.


Τα παράξενα όμως δεν σταματούν εδώ. Δεν είναι μόνο ότι το μισό φεγγάρι είναι μαύρο και το άλλο μισό άσπρο, αλλά και το ότι η γιγάντια κορυφογραμμή γύρω από αυτό, στο σχήμα της είναι γεωμετρική! Αυτό στη φύση είναι αδύνατον, όμως, γιατί όλα τα άλλα φυσικά φεγγάρια μεγαλύτερα σε εμβαδόν από 250 μίλια πέρα του ότι είναι πάντα σφαιρικά λόγω της μεγαλύτερης βαρύτητας τους ο Ιαπετός έχει εμβαδόν 900 μίλια και μοιάζει με ένα διαβρωμένο εικοσάεδρο.
Το γεγονός ότι αυτό το φεγγάρι έχει αυτό το γεωμετρικό σχήμα θα υπονοούσε ότι ίσως είναι αποτέλεσμα ευφυούς σχεδιασμού. Σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσε επίσης να είναι και κούφιο.
Φυσικά οι κρατήρες που δημιουργούνται από την πτώση μετεωριτών είναι στρογγυλοί, δεν γίνονται όπως τα πολύγωνα. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση και η NASA έχει αποφύγει κάθε σχόλιο.


Διαβάζοντας τα παραπάνω και έχοντας στο νου μου τα όσα ευρήματα έχουν βρεθεί στη Σελήνη σκέφτομαι ότι Σελήνη και Ιαπετός  είναι ίδια αλλά κάνουν "συντροφιά" σε διαφορετικούς πλανήτες !!
Υπάρχει άλλη μία απόδειξη ότι υπήρχε ζωή στους άλλους πλανήτες και αυτό φαίνεται από τα ευρήματα !! 
Κάτι επιπρόσθετο και απορία προσωπική , τελικά σε ποια σε Σελήνη να ταξίδεψε ο Λουκιανός;! 
Τα συμπεράσματα δικά σας!! Καλή ανάγνωση!! 

ΠΗΓΕΣ


https://images.google.com/

http://www.anexigita.com



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου