Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Απολλοδωρος(1,1,1): Οὐρανὸς πρῶτος τοῦ παντὸς ἐδυνάστευσε κόσμου.



Είναι ένας από τους Πρωτόγεννους , ο γηραιότερος των Θεών των στοιχείων της φύσεως και ο πρωτότοκος γιος της Γαίας , η οποία τον γέννησε την ώρα που κοιμότανε δίπλα στον Έρωτα χωρίς γονιμοποίηση, «για να την περιβάλλει και για να είναι αιώνιος και ασφαλής οίκος των μακάριων θεών», όπως γράφει ο Ησίοδος στην Θεογονία (στ. 127-128). Ο Ουρανός είναι το πρώτο άρρεν στοιχείο της γης.

Ο Ουρανός και η Γαία έκαναν πολλούς απογόνους: τους Τιτανες , τρεις Κυκλωπες και τρεις Εκατόγχειρες . Επειδή μισούσε τα παιδιά του τα έχωσε στα Τάρταρα , βαθιά στα έγκατα της γης.
 Αν και αυτή η κακή πράξη τον γέμιζε με ευχαρίστηση, η Γαία θύμωνε τόσο πολύ, που κάποια στιγμή ανάβλυσε ατσάλινο αδάμαντα , και το έδωσε στα παιδιά της να φτιάξουνε ένα τεράστιο δρεπάνι και να πολεμήσουν τον κακό πατέρα τους. Όμως κανείς δεν είχε το κουράγιο να κάνει αυτό το έγκλημα. Μόνο ο Κρόνος , ένας από τους Τιτάνες δεν δίστασε. Με την πρώτη ευκαιρία και καθώς ο Ουρανός έπεσε να κοιμηθεί πήρε το δρεπάνι και τον ευνούχισε. Από τις σταγόνες του αίματος που έπεσαν στην γη γεννήθηκαν οι τρεις Ερινύες , οι Γίγαντες και οι Μελιάδες Νύμφες, οι δαίμονες της εκδίκησης και της βιαιοπραγίας.  Από το σπέρμα του αποκομμένου γεννητικού οργάνου που έπεσε στην θάλασσα γεννήθηκε η Αφροδίτη . Ο Κρόνος κυριάρχησε μέχρι που ο γιος του ο Δίας τον καθαίρεσε.
Εφόσον ήταν ο πιο γηραιότερος βασιλιάς λογικά θα είχε βάλει το χεράκι του πάνω στη Γη.... 
Σύμφωνα με το παρακάτω απόσπασμα :
"Λέγεται επίσης ότι ο Ουρανός σχεδίασε τα κυκλωπεια τείχη της πόλης και τα εκτισε κάνοντας τους τεραστιους αυτούς μονολιθους να κινούνται σαν να ήταν ζωντανοί. Μπορούμε να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι οι μακρινοι μας προγονοι κατειχαν μέσα και μεθόδους άγνωστα στον σημερινό πολιτισμό. Φαίνεται πως υπήρχε τότε κάποια μέθοδος ακυρωσης της βαρύτητας, ξεχασμενη σήμερα, με την οποία οι επισκέπτες και εκπολιτιστες της Γης εκτιζαν αυτά τα μνημεία. Είναι γνωστός και καταγραμμενος από πολλούς ιστορικούς ο μύθος σύμφωνα με τον οποίο ο Αμφιων, γιος του Δία, εκτισε τα κυκλωπεια τείχη των αρχαίων Θηβών στην Ελλάδα, << μετακινωντας τους ογκολιθους με τη μουσική της αρπας του>>. Παρόμοιες ικανότητες διέθετε και η λύρα του Απόλλωνα, καθώς και ο θεος Βιρακοχα των λαών της Κεντρικής Αμερικής.
Υπήρχε λοιπόν τότε, μια μέθοδος κοπής και αιωρησης μέσω αρμονικων ήχων, που διδασκοταν από τους " θεους " σε ορισμένους εκλεκτούς τους;  
Μερικά από αυτά είναι όπως η "Πύλη των Λεοντων"  Κυκλωπεια τείχη Μυκηνων , η 
Λιθοδομη του νεκρομαντειου της Δωδώνης, 
Τα δρακοσπιτα της Εύβοιας
,η χαμένη Πυραμίδα και πόλη στο νησί Γιοναγκουνι, Νότια της Οκιναουα, στην Ιαπωνία 
,η "Πορταρα" της Νάξου, του Ιράν στη Περσεπολη και του Μεξικού στο Τιαχουανακο
,οι πυραμίδες της Γκιζας 
,η Πυραμίδα Αργολίδας 
,τα μεγάλα τείχη των Ινκας, τα
Κυκλωπεια τείχη και υπόγειο "ιερό των ιερων"  στη Μάλτα. 
Επιπλέον στοιχεία για την αποικηση της Μέσης Ανατολής από τους πρώτους θεους μας δίνει ο Αλέξανδρος ο Πολυιστωρ. 
Μας λέει ότι <<... η Τυρος εκτισθει από τους Γίγαντες του Βασιλέα Ουρανού >>.
Είναι γνωστό από την μυθολογία ότι επειδή ο Ουρανός ήταν δεινος αστρονόμος, όταν πέθανε οι άνθρωποι έδωσαν το όνομά του στο στερέωμα για να τον τιμήσουν.  Παρατηρούμε ότι οι Ελληνες μέχρι σήμερα ονομάζουμε το στερέωμα "ουρανό",  τιμωντας αυτόν τον παναρχαιο ηγέτη και εκπολιτιστη της ανθρωπότητας. "

Πηγή 



Βιβλίο " ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ" εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ συγγραφέας Γεώργιος Θ.Κασιματης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου