Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΩΓΥΓΟΣ

  Ωγυγος ή Ωγυγης,κατά την Ελληνική μυθολογία,ήταν ένας από τους αρχεγονους ηγέτες στην Αρχαία Ελλάδα.
 Ήταν αυτοχθων γιος του Ποσειδώνα και της Αλιστρας ή της Τερμερας. Το βασίλειο του ήταν η Αττική και η Βοιωτία. 
     Ίδρυσε την πόλη Ωγυγια,  η μετέπειτα Θήβα. 
    Ο πρώτος κατακλυσμος ονομάζεται Ωγυγιος επειδή συνέβη όταν βασιλευε ο Ωγυγος. Λέγεται ότι η πλημμυρα κάλυψε ολόκληρο το κόσμο και άφησε την Αττική χωρίς βασιλιά μέχρι την εποχή του Κεκρωπα. 
     Όταν συνέβη ο κατακλυσμος ελάχιστοι κάτοικοι μπόρεσαν να σωθούν οι περισσότεροι πνιγηκαν... Υποστηρίζουν ότι συνέβη το 1759 π.Χ. που συμπίπτει με την έκρηξη ηφαιστείου της Θήρας και την καταστροφή του Μινωικου πολιτισμού... 
    Μετά από τον κατακλυσμο δεν έχουμε ίχνη του... Ίσως μεταναστευσε στην Αίγυπτο, διότι έχει βασιλεύσει και εκεί Ωγυγος και η Αίγυπτος ονομαζόταν Ωγυγια, ενώ υπήρχε και πόλη με την ονομασία "Θηβαι". 
   Η Αττικοβοιωτια έμεινε ακυβερνητη και έρημη για τα επόμενα 190 χρόνια, μέχρι την εποχή του Κεκρωπα. 
  Ο Κεκρωπας αυτοχθων και αυτός από υπογειους κόσμους βασιλευσε την Αττική. 
    Έχει ενδιαφέρον το ότι ".. κατά τον κατακλυσμον του Ωγυγου, λεγουσιν ότι εφανη σημειον παράδοξον εις τον δισκον της Αφροδίτης επειδή μετεβληθη και η διάμετρος και το σχήμα και το χρώμα και ο δρόμος αυτής... " όπως μας διηγείται ο Καστωρ, δια γραφιδος Αυγουστινου. 
   Στο απόσπασμα αναφέρεται ότι η Αφροδίτη άλλαξε μέγεθος, γεγονός που σημαίνει ότι πλησίασε τη Γη περισσότερο από ότι σήμερα και φάνηκε σαν δίσκος, όπως ο Ήλιος και η Σελήνη. 
    Αναφέρεται ότι άλλαξε και τροχιά. Η τροχιά της άλλαξε και έγινε μακροστενη -ελλειπτικη - τόσο που πλησίαζε πολύ ή και συναντουσε τη τροχιά της Γης. 
     Άλλαξε και σχήμα, που υποδηλώνει ότι δεν ήταν πάντα στρογγυλή, ίσως είχε περιτυλιχθει από μεγάλες ποσότητες αερίων. 
    Με λίγα λόγια κάτι άλλαξε τότε στον κόσμο... Φταίει το συγκεκριμένο πρόσωπο που υπήρχε στη Γη ή κάτι άλλο που δυσκολεύομαι και γω να κατανοησω... 

Πηγή: Google images 
              Wikipedia 
             Βιβλίο :" Εξωγήινη Αρχαιολογία "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου