Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΔΑΣΙΚΟΙ ΕΜΠΡΙΣΜΟΙ

    Σήμερα θα ξεφύγω από το θέμα του blog αλλά πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να μιλήσει κάποιος γι'αυτό... 
      Έχει γίνει πλέον "μόδα" κάθε χρόνο να καίμε την κληρονομιά μας... και ναι εννοώ τα δάση μας !!







      Καίνε τα δάση για να φτιάξουν τα παλατάκια τους χωρίς να σκέφτονται ότι καίγοντάς τα καταστρέφουν όχι απλώς μια έκταση με κάτι ασήμαντα δεντράκια αλλά το οξυγόνο τους... 
     Βέβαια τι συγκρίνω τώρα?! Συγκρίνω μια απλή έκταση με ένα φιγουρατζίδικο παλάτακι ?! 
     
vs

Σκεφτήτε όμως πως αυτό που καίτε έχει επιπτώσεις και στα ζώα που το έχουν σπίτι τους .... Που μέσα σ'αυτό έχουν φτιάξει τις οικογένειες τους !! Πως θα σας φαινόταν αν κατέστρεφαν το δικό σας σπίτι?! 
        Αν και πάλι λέτε : "Ε,και? Σιγά..." τότε εγώ θα σου πω μην διαμαρτύρεσαι που κάνει καύσωνες, πλυμμηρες , έχεις προβλήματα με το αναπνευστικό σου ή  να τα ρίχνεις όλα μόνο στα καυσαέρια των αυτοκινήτων και των εργοστασίων και ο λόγος ?! 
     Σε αφήνω να σκεφτείς εσύ τον λόγο.... Να σε βοηθήσω λίγο ?! Ποιος σου δίνει οξυγόνο ? Ποιος σου καθαρίζει τον αέρα σου ? Ποιος σου κρατάει την βροχή? Και τέλος ... Ποιος σε δροσίζει τις μέρες που έχει καύσωνα?.... 
        







    Αν λοιπόν στα επόμενα χρόνια δεν θες να τριγυρνάς στους δρόμους με μάσκα οξυγόνου και να μην φοβάσαι να μην γίνουμε κλέφτες όχι για το χρήμα αλλά για την μάσκα οξυγόνου σου σκέψου : Τελικά τι έχει αξία ? Το παλατάκι ή η οικογένεια που σε έφερε σε αυτόν τον κόσμο , τα δάση σου ?    





Εφόσον αγαπήσεις το δάσος ,την οικογένεια σου , τότε θα αγαπήσεις και τον άνθρωπο , θα σεβαστείς εσένα ... Συνεπάγεται , θα αγαπήσεις την ίδια τη ζωή!! 

πηγή φωτογραφιών : google images 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου